Главная » 2012 » Октябрь » 7 » Декоративний петриківський розпис - "Петриковская роспись"
18:11
Декоративний петриківський розпис - "Петриковская роспись"


Петриківскький розпис - це давнє мистецтво українського народу, відоме ще з кінця XVIII століття. В ті часи, це село було козацьких зимівником, а отаманом Запоріжської січі був Петро Калнишевський, який прославився при розгромі шведів під Полтавою. Він мав не тільки хоробру вдачу, а і неабиякий хист до малювання. Отаманом збудував церкву, заснував село, а так , як люди надзвичайно любили його і ласкаво називали батько Петрик, то і село називали Петриківка. Своє вміння Петро Калнишевський передавав односельцям, і з того часу почали малювати дорослі і діти. Кращі традиції передавались з покоління в покоління і так дійшли і до нашого часу. Як кожне мистецтво, петриківський розпис удосконалювався і розвивався майстрами петриківського розпису. Кожен вносив щось своє, нове та неповторне, доносячи до людей красу навколишнього світу та чарівний світ людської фантазії.

Петриківським розписом я займаюся вже більше 20 років, і за цей час створено сотні робіт, які є в багатьох домівках , як на Україні, так і за кордоном. Свої знання і вміння я протягом багатьох років передавав дітям та молоді Вінничини. Зараз в складі громадського об'єднання " Фонд захисту дітей" працює студія декоративного петриківського розпису " Скарб", де кожен бажаючий може навчитися петриківському розпису, ознайомитись з кращими традиціями цього мистецтва та розвити свої здібності. Вихованці студії є неодноразовими переможцями конкурсів міського, обласного, всеукраїнського, та міжнародного рівнів. Пропонуємо завітати на сайт студіі декоративного петриківського розпису "Скарб"!






Теги по данному материалу: " роспись, петриківка, декоративная роспись, Петриківський розпис, петриковка, розпис по дереву, коллекция, красочных, смешанных, разнообразных, тематик, высочайшего, купить, культура, творчество, народные ремесла, Украина, сувениры, подарки, ложки, блюдца, самовары, подносы, тарелки "
Категория: Интересные факты | Просмотров: 7866 | Добавил: Батя | Теги: петриківка, роспись, народные ремесла, декоративная роспись, сувениры, Петриківський розпис, розпис по дереву, петриковка, интересные факты | Рейтинг: 5.0/10
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]